Бифтек с хрян

Бифтек с хрян1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • хрян - 50 г корени
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на парчета с дебелина 2-3 см. , на които се придава кръгла форма при начукването им с дървено чукче.

Парчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се пържат в сгорещената мазнина.

Най-добре е всеки бифтек да се изпържи в отделно съдче, с което ще се поднесе, за да се запази топъл за по-дълго време.

Бифтекът се изпържва по-слабо или напълно, докато получи златист цвят.

Полива се с разтопено краве масло и се поднася с измития, почистен и настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: