Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани Котлети от бяло месо на кокошка

Панирани Котлети от бяло месо на кокошка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Панирани Котлети от бяло месо на кокошка1 / 2
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бяло месо на 1 кокошка
  • масло - 1/2 пакетче от 25 г краве
  • яйца - 2 бр. пресни
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - пресен
  • сухар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на парчета бялото месо на кокошка. Нарязаните парчета начукваме с дървено чукче, за да се формят като котлети (по-лесно е, като се сложи бялото месо в полиетиленово пликче и тогава да начукваме с чукчето ).

Поръсват се котлетите със сол и черен пипер на вкус. Потопяват се в разбитите пресни яйца, смесени със ситно нарязан пресен магданоз, после в ситно счукания сухар и повторно в разбитите яйца и се изпържват в сгорещеното краве масло.

Поднасяме топли с гарнитура от пържени картофи, пюре от картофи или пюре от грах и салата от свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: