Начин на приготвяне
Почистих и измих пилешките кълки. След това помазах всяка кълка със сол, черен пипер и червен пипер. Запържих ги малко в загрято олио.
След като ги запържих, сипах малко вода и ги оставих да къкрят на тих огън. Малко преди да станат готови, ги отстраних от огъня. Оставих ги да се отцедят и да изстинат.
Готовото тесто разточих на тънка кора и го нарязах на ленти с дебелина около 2 см. Увих всяка кълка във ивиците тесто.
Така увитите кълки поставих в предварително застлана с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Оставих ги за около 15 минути, да втаса тестото, и ги сложих в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пекох около 30 минути или докато тестото получи златист цвят. След като бяха готови, извадих от фурната и ги поръсих леко с вода, покрих с една кърпа за около 5-10 минути.
След това са готови за сервиране.