Начин на приготвяне
Измиваме пилешките кълки, слагаме около 1 супена лъжица олио, сол, червен пипер, малко куркума и мед. Разбъркваме много добре и ги оставяме, за да се овкусят докато приготвяме останалите продукти. Режем картофите, като за пържене, праза и моркова на кръгчета.
Има два варианта за печене: 1 - в тава с фолио; 2 - в глинен гювеч.
Аз ги приготвям по 2-я начин, в гювеч. Подреждам най-долу картофите, след това подбедриците и отгоре морковите и праза. Заливам с 1/2ч.ч вода и 1/2 ч.ч. доматен сок. Слагам го в студена фурна и пека 1 час и 30 минути.
Ако ще е приготвя по 1-я начин, се подрежда в същата последователност, слага се в тава, покрита с фолио, в загрята фурна. Преди да е готово се маха фолиото, за да може да се запече.