Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки кълки със зеленчуци

Пилешки кълки със зеленчуци

Yana G.Yana G.
Готвач
1786662423
Пилешки кълки със зеленчуци
Снимка: Yana G.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Само ако можеше пилетата да са с по 6 кълки, всеки ден щяхме да готвим тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 пилешки кълки /подбедрици/;
  • картофи - 5 бр. средни
  • праз - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • куркума
  • мед - 1 с.л.
  • олио
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките кълки, слагаме около 1 супена лъжица олио, сол, червен пипер, малко куркума и мед. Разбъркваме много добре и ги оставяме, за да се овкусят докато приготвяме останалите продукти. Режем картофите, като за пържене, праза и моркова на кръгчета.

Има два варианта за печене: 1 - в тава с фолио; 2 - в глинен гювеч.

Аз ги приготвям по 2-я начин, в гювеч. Подреждам най-долу картофите, след това подбедриците и отгоре морковите и праза. Заливам с 1/2ч.ч вода и 1/2 ч.ч. доматен сок. Слагам го в студена фурна и пека 1 час и 30 минути.

Ако ще е приготвя по 1-я начин, се подрежда в същата последователност, слага се в тава, покрита с фолио, в загрята фурна. Преди да е готово се маха фолиото, за да може да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: