Тулумбички

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
367
2k
924
1k
6
19/07/2016
"Търсим си съквартирант, трябва да умее да прави домашни толумбички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 578
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За пареното тесто
  • вода - 500 мл
  • олио - 1 чаена лъжица
  • брашно - 2 чаени чаши
  • яйца - 4 бр.
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и олиото се слагат на котлона да заврат. След като водата заври, се изсипват 2-те чаши брашно и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Полученото тесто де оставя да изстине.

След като изстине тестото, се прибавят яйцата. Яйцата се прибавят едно по едно. След всяко яйце се размесва хубаво с ръце.

В по-дълбок тиган се слага олио да се загрее. Когато олиото си загрее, с помощта на шприц с по-широк накрайник се правят тулумбичките.

Когато тулумбичките станат златисти, се вадят от олиото. Оставят се на страна да изстинат.

За сиропа на тулумбичките се слага водата и захарта на котлона. Сиропът е готов, когато се сгъсти. Подреждам тулумбичките в тава и заливам със сиропа.

Оставам да престоят около час в сиропа и ги изваждам.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар