Ориз с консервирани гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
19/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 017
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 1 ч.ч. от консерва, отцедени от сока
  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • HOSSO - 1/2 к.ч.
  • масло - 20 г краве
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио и 20 грама краве масло задушаваме отцедените от сока консервирани гъби. Може да сложим гъбите цели или да нарежем на филийки, ако не са нарязани в консервата.

Прибавяме към гъбите почистения и нарязан ситно или настърган на ренде лук.

Разбъркваме и като се задушат и останат на мазнина, прибавяме измития с няколко води ориз.

Ръсваме черен пипер на вкус и наливаме 4-5 чаени чаши топла вода. Прибавяме натрошен зеленчуков бульон и варим ястието до готовност .

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар