Начин на приготвяне
Белените и нарязани на кубчета тиквички заливаме с вода, добавяме 1 супена лъжица олио и сваряваме за 5-10 минути, като внимаваме да не се преварят.
Изваждаме от водата с решетъчна лъжица, отцеждаме, поръсваме с нарязан ситно пресен копър, а отварата запазваме.
В тиганче разтапяме 40 г краве масло. С една супена лъжица от разтопеното масло поливаме отцедените от водата тиквички, а в другото масло ръсваме сол и черен пипер на вкус и запържваме 1 супена лъжица брашно до златисто. Дръпваме от котлона и разреждаме с 1/2 чаена чаша отвара от варене на тиквичките и 1/2 чаена чаша прясно мляко, като разбъркваме.
Връщаме на котлона и варим соса с разбъркване до предпочитаната гъстота. Преди да свалим от котлона, сипваме в соса 2-3 супени лъжици настърган кашкавал и като се разтопи, с получения сос поливаме сварените тиквички.
Разбъркваме внимателно да се овкусят със соса и поднасяме с пресен магданоз.