Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с орехи, халва и грис

Баклава с орехи, халва и грис

Баклава с орехи, халва и грис
Снимка: Мюрвет Юсуфова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Знаем сто и един начина да ви накараме да забравите всякакви диети"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • орехи - 300 г (едро смляни)
  • халва - 400 г слънчогледова
  • масло - 125 г
  • грис - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • За захарния сироп
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3.5 ч.ч.
  • За гарниране
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете орехите, захарта и двете лъжици грис. Корите за баница нарежете на квадрати, от една кора трябва да ви излязат шест броя. За една баклавичка вземете два листа и сложете по една чаена лъжица от сместа с орехите, както и от предварително нарязаната халва на малки кубчета около сантиметър и половина.

Довършете пълнежа, като добавите една пълна кафена лъжица масло. Прегънете от двете страни корите към пълнежа и след това по дължина още два пъти, така че пълнежът да остане в средата. И така докато направите всички баклавички.

Наредете в тава намазана с масло, след това намажете баклавичките и отгоре с масло.Изпечете в предварително зарята фурна на 180 градуса до златисто.

Сварете захарния сироп охладете и залейте баклавичките. Оставете за няколко часа да попият сиропа и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: