Готвени пилешки късчета с бял ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
20/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме бутчетата и наливаме чиста топла вода. Сваряваме бутчетата, а бульонът от варенето прецеждаме и запазваме.

В тенджерка задушаваме в зехтин 4 супени лъжици и малко вода настъргания лук, сол, черен пипер на вкус. Прибавяме измития с няколко води ориз и наливаме 3-4 чаени чаши от бульона, в който сме варили бутчетата.

Прибавяме нарязания девесил и магданоз и варим ястието докато оризът се свари. Когато е готов, прибавяме нарязаното обезкостено месо от пилешките бутчета и краве масло на вкус. Разбъркваме внимателно няколко пъти и сервираме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар