Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запечен боб с карначета, яйца и кашкавал

Запечен боб с карначета, яйца и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Запечен боб с карначета, яйца и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето това е истинската уникално добра комбинация 3 в 1 - боб, карначета и яйца. Кашкавалът е да разкош"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • яйца - 4 бр.
  • карначета - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете лука, моркова и чушката. Към тях добавете нарязания на ситно домат и изсипете боба.

Прибавете подправките, налейте малко вода и оставете да къкри до омекване на зеленчуците.

Изсипете боба в тавичка. Всяко карначе направете на кръг и ги поставете върху боба.

В средата на всяко чукнете по едно яйце и печете на 200 градуса за 30- 35 минути.

Накрая ги поръсете с настърган кашкавал и върнете за кратко във фурната.

Запеченият боб с карначета, яйца и кашкавал е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: