Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Кебап от свинско месо, сланина и черен дроб

Кебап от свинско месо, сланина и черен дроб

Кебап от свинско месо, сланина и черен дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сланина - 250 г
  • черен дроб - 400 - 500 г свински
  • кисело зеле - 1 бр. зелка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • ориз - 1/2 чаена чаша
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, черният дроб и нарязваме на хапки. Нарязваме и сланината. В олиото изпържваме нарязаните месо, черен дроб и сланина. Като се изпържат, прибавяме към тях нарязаното ситно кисело зеле.

Ръсваме черен пипер и кимион на вкус. Добавяме и червен пипер и разбъркваме хубаво. Прехвърляме сместа в тавичка, наливаме мода и слагаме да се пече в силна фурна, докато зелето се сготви.

След това сипваме измития ориз и наливаме още топла вода. Оставяме да се пече във фурната докато оризът стане напълно готов, ястието остане на мазнина и се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: