Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Желиран телешки език

Желиран телешки език

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Желиран телешки език2 / 2
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешки език - 1.5 г
  • кисели краставички - 500 г
  • моркови - 100 г
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • лютеница - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • горчица - 2 с.л.
  • желатин - 20 г
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички.

Белим морковите и заедно с киселите краставички и твърдо сварените яйца, нарязваме на тънки ивички. Разбъркваме ги и слагаме в подходящ съд. Към тях добавяме лютеницата, горчицата и краве масло разтопено.

Посоляваме, разбъркваме добре и добавяме и тънките ивици език и отново хубаво разбъркваме. С топлия бульон от варенето на езика (преценяваме количеството, според порциите, които сме предвидили, зависи от големината на купичките или чашките, в които ще желираме сместа), смесваме предварително разтворения на водна баня желатин.

Разбъркваме и с тази желатинова смес обливаме чашките, купичките, в които ще сипваме сместа с езика да се желира. Слагаме ситно нарязан магданоз, след което пълним купичките с подготвената смес.

Отгоре заливаме с желирания бульон и поставяме чашите или купичките в хладилника. Преди сервиране чашите/купичките потапяме в топла вода и обръщаме в чинийките, в които ще поднасяме ордьовъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: