Начин на приготвяне
Измиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички.
Белим морковите и заедно с киселите краставички и твърдо сварените яйца, нарязваме на тънки ивички. Разбъркваме ги и слагаме в подходящ съд. Към тях добавяме лютеницата, горчицата и краве масло разтопено.
Посоляваме, разбъркваме добре и добавяме и тънките ивици език и отново хубаво разбъркваме. С топлия бульон от варенето на езика (преценяваме количеството, според порциите, които сме предвидили, зависи от големината на купичките или чашките, в които ще желираме сместа), смесваме предварително разтворения на водна баня желатин.
Разбъркваме и с тази желатинова смес обливаме чашките, купичките, в които ще сипваме сместа с езика да се желира. Слагаме ситно нарязан магданоз, след което пълним купичките с подготвената смес.
Отгоре заливаме с желирания бульон и поставяме чашите или купичките в хладилника. Преди сервиране чашите/купичките потапяме в топла вода и обръщаме в чинийките, в които ще поднасяме ордьовъра.