Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с лук и два вида гъби

Агнешки кебап с лук и два вида гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Агнешки кебап с лук и два вида гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Крехко агнешко с богат сос и завладяващ аромат, което непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г, сварено
  • лук - 2 - 3 глави
  • печурки - 150 г
  • пачи крак - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио задушете лука и гъбите. Прибавете агнешкото и пюрето.

Разбъркайте и прибавете подправките. Разтворете брашното в малко вода и го изсипете в тигана.

Долейте още вода /около 400 мл/ и оставете ястието да къкри, докато се сгъсти и лукът омекне.

Поръсете кебапа с нарязан магданоз.

Сервирайте с ориз или картофено пюре.

Агнешкият кебап с лук и два вида гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: