Начин на приготвяне
Телешкото месо от шол се начуква с дървено чукче до изтъняване, поставено в найлоново пликче за да не пръска при начукването. Нека да са около 2/3 мм. С остър нож се правят нарези, за да се получи решетка.
Натриват се с лимонов сок и се поръсва черен пипер, сол. Напудрят се в брашно, изтръскат се, после се потапят в разбитите яйца, а после добре се напудрят в галета.
Шницелите се пържат в горещо олио за около 3 мин. на всяка страна. След като са готови се поставят върху домакинска хартия, за да се попие мазнината.
Поднасят се върху пържени картофи и с бучка хубаво масло.
Рецептата е класика. Виенският шницел е емблематичен, вкусен и задължително поднесен с бучка прясно хубаво масло, освен гарнитурата, която е винаги пържени картофи.
Коментари