Солена торта с картофени палачинки

26/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Е как да устоите на тази разкошна торта, че и защо някой би се опитал? Запретвайте ръкави, гответе и споделяйте, а ние ще публикуваме най-хубавите ви опити "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 958
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода заедно с обелката. Охладете и ги обелете. Настържете ги на едро ренде. Разбийте яйцата, добавете млякото, сиренето, олиото и подправките. Прибавете брашното, толкова че да се получи палачинково тесто.

Прибавете картофите към сместа и разбъркайте добре. Загрейте тиган с незалепващо покритие, намажете го с малко олио и изпечете палачинките от двете страни (4 бр). Котлонът не трябва да е много силен, за да се изпекат добре палачинките. Оставете да се охладят.

В купа смесете сиренето, майонезата, желатина (разтопен на водна баня), намачкания патладжан, чесъна и зелените подправки. В подходяща форма за торти сложете единия блат. Намажете го с крем. Поръсете с настърганите краставички и царевицата.

Сложете втори блат, пак намажете с крем, нарязаните яйца и шунка. Трети блат, крем, печени чушки и зелен лук. Завършете с четвъртия блат. Оставете тортата в хладилника да стегне. Украсете по желание със свежи зеленчуци. Адаптирано от Румянтика в кухнята.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина Константинова
Много красиво оформена! И сигурно и толкова вкусна!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,майстора си личи ,много красива и оригинална !
1
1
Илияна Димова
Много е красива,около тортата , това ринг ли е или някакво фолио , прозрачното и от кой магазин е
0
0
Добринка Петкова
Благодаря!Това е като ацетатната хартия,тя се продава в книжарниците.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв