Начин на приготвяне
За тази солена торта са ни необходими 4 картофени блата. За всеки един от тях настъргваме по един картоф, смесваме с яйце, щипка сол и щипка черен пипер. В тиган с 4-5 с.л. олио слагаме сместа и заравняваме.
На слаб огън под капак задушаваме докато краищата покафенеят. Обръщаме и за още толкова време единият блат е готов. Докато се приготвя втория блат, слагаме първия в чиния, в която ще е тортата.
Намазваме блата с 1 с.л. майонеза, отгоре подреждаме шунка, нарязана на тънки кръгчета, настърган кашкавал и краставица, нарязана на тънки кръгчета. Слагаме втория блат, майонеза, шунка, кашкавал, краставица, третия блат по същия начин.
Върху все още топлия последен четвърти блат поръсвам с настърган кашкавал, украсявам с ленти, навити от краставица, магданоз и маслини за украса.
Коментари