Начин на приготвяне
Плънката за камбите предварително не е обработена. Сурова е. Капачето на камбите се изрязва и се запазва, а самите камби се почистват от семките. Измиват се. За наситняване на продуктите за пълнежа съм ползвала блендер за не повече от 15/20 сек.
В голяма купа се поставя каймата, наситнен лук, магданоз, наситнените моркови, джоджен, мента, черен пипер, сол, прибавя се измития ориз, малко вода, за да не е суха плънката и 2/3 с.л. зехтин.
С горната плънка се пълнят камбите, похлупват се със запазеното капаче, поставят се прави в тавичка, заливат се със зехтин и около 2 ч.ч. вода. Добавя се и наситнения бульон от кубче. Пече се на 200 градуса за около 30 мин.
Забележка: Камбите не трябва да се препълват с плънка, защото ще остане суха, а и при готвенето им оризът ще набъбне достатъчно и ще изпълни цялата камба. Предимството на пълнените камби пред пълнените червени/зелени чушки е, че те са много по-крехки и я няма онази досадна люспа на самата чушка.