Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кълцано месо и бекон

Сарми с кълцано месо и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сарми с кълцано месо и бекон
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
14/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"За лакомниците - най-вкусните сарми с кълцано месо и бекон - и да, може да си оближете чинията от нас да мине"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • подправки - по избор
  • кисело зеле - 12 - 14 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте месото на ситно. Задушете го в малко олио. Прибавете ситно нарязаните бекон, лук и моркови.

След няколко минути прибавете доматеното пюре и подправките. От зелевите листа и плънката завийте сармички.

Наредете ги в тавичка, сипете вода и малко мазнина.

Печете на 200 градуса 40 минути или до готовност.

Сармите с кълцано месо и бекон са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: