Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки със заливка на фурна

Пълнени чушки със заливка на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени чушки със заливка на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Обичаме класическите и много вкусни ястия, с които е богата българската кухня"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • домати - 1 - 2 бр.
  • за соса
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата в малко олио. Добавете нарязаните на ситно лук и морков. След като се позапържат, добавете ориза и доматеното пюре.

Прибавете сол, черен и червен пипер, чубрица и налейте вода. Оставете да се готви около 30 минути.

Разрежете чушките на две половинки. Наредете ги в тава, напълнете с плънката и върху всяка чушка сложете по два резена домати.

Налейте вода и печете на 200 градуса за 30-35 минути. Направете соса, като запържите брашното в маслото.

Налейте прясното мляко и подправките, бъркайте докато се сгъсти.

Добавете внимателно разбитите яйца, разбъркайте и свалете от огъня. Залейте чушките и поръсете обилно с кашкавал.

Печете пълнените чушки на 200 градуса около 35 минути.

Пълнените чушки със заливка на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: