Канелен карамелен сладкиш

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/07/2016
"Карамелено съвършенство, предназначено да глези всички сетива "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 570
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с водата и я изсипете във формата.Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото, ванилията и канелената захар. Разбъркайте добре и прецедете сместа. Изсипете я върху карамела.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера. Накрая добавете и какаото. Разбъркайте добре и изсипете върху крема точно в средата.

Внимателно поставете формата в тава, сипете вода и печете сладкиша на 160 градуса за 1 час, като внимавате водата да не завира (доливайте студена вода или кубчета лед).

Оставете сладкиша да изстине във водата. След това го преместете в хладилника и оставете да се охлади и стегне напълно. Внимателно обърнете в чиния и украсете с парченца банани и бял шоколад.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар