Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с орехи

Козуначени кифлички с орехи

Козуначени кифлички с орехи
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1 тава
"Меки като козунак, но двойно по-вкусни, що е то?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. пресни
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 5 с.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • сок от лимон - от 1/2 лимон
  • краве масло - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • куркума - 1 к.л.
  • орехи
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме към тях топло прясно мляко, маята, сол, кората от лимон и сока на 1/2 лимон. Наливаме и разтопено краве масло и олиото.

Сипваме куркумата и с брашно, колкото е необходимо, замесваме еластично тесто, което завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса.

След като тестото втаса, отново месим и оставяме втори път да втаса завито. От готовото тесто оформяме кифлички, които намазваме с разбито с една супена лъжица мляко яйце, поръсваме със захар и орехови ядки.

Оформените кифлички оставяме на топло да втасат и изпичаме на 180 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: