Начин на приготвяне
Изваждаме бутер тестото да се размрази на стайна температура. Включваме фурната да загрява на 200 градуса.
През това време от картон правим шаблончета . /Ако не разполагаме в момента с картон, може да използваме картонена опаковка от бисквити или шоколадови бонбони/.
Рисуваме лебедчета и крила. Размразеното тесто, внимателно развиваме и с остър нож изрязваме с шаблоните лебеди /4 бр./ и крила /4 бр/.
Слагаме ги внимателно в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Изпичаме в горещата фурна до готовност.
Когато са готови, изваждаме от фурната и охлаждаме върху скаричка. Докато се охлаждат, приготвяме сиренето, с което ще слепваме.
Намачкваме краве сирене и смесваме с цедено кисело мляко. Разбъркваме хубаво и с получения млечен пастет, слепваме лебедите .
Листенцата спанак измиваме и подсушаваме добре. В красива чиния слагаме лебедчетата и около тях разпределяме свежите листа спанак. Подправяме със зехтин, сол и сок от лимон непосредствено преди сервиране .
Коментари
ще се пробва.