Начин на приготвяне
Морковите и картофите се сваряват поотделно в подсолена вода. Когато изстинат се настъргват на едро ренде. Краставичките се нарязват на ситни кубчета. Майонезата, киселото мляко, горчицата се смесват много добре и се подправя с черния пипер.
Сварените яйца се нарязват на кръгли филийки. В дълбок стъклен съд най-отдолу се слагат половината картофи. Намазват се с малко от млечно-майонезения сос. Следва пласт от половината моркови, който отново се намазва със соса.
Отгоре се слагат всички кисели краставички. Намазва се със сос. Пласт от останалите моркови, намазан със сос. И се завършва с пласт от картофите, отново намазани със сос. Най отгоре се нареждат нарязаните яйца и се намазват с останалия сос. Готовото предястие се слага в хладилник за около 2 часа.