Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо. Ако са пилешки гърди, ги филетираме. Поръсваме от двете страни със сол и черен пипер и нареждаме в тава.
Върху всяко филенце слагаме по малко масло. Нареждаме кръгчета топено сирене, отгоре подреждаме нарязаните на шайби моркови и лука, нарязан на полумесеци, както и гъбите и чесъна.
Продукти може да се сложат и отстрани между филенцата. Добавяме вода на половина на съда за печене и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса.
След като поизври част от водата и се запекат филенцата, се добавя сметаната и се оставя на тих огън до сгъстяване. Сметановият сос трябва да е гъстичък.
Пилето в сметанов гъбен сос е невероятно в комбинация с чаша бяло вино!