Начин на приготвяне
Извадете маслото по-рано от хладилника, когато решите да ги приготвяте.
Изсипете оризовото брашно в дълбока купа и добавете в него захарта, размекналото се масло, лъжиците мляко и ванилията.
Разбъркайте всичко и прибавете слънчогледовите семки.
Размесете всичко – става и с лъжица.
Включете фурната да се загрява на 180 градуса и започнете да оформяте малки оризови топчета с диаметър най-много 2 см.
Изберете плитката тава от фурната. Дозата е достатъчна за една тава. Намажете я с мазнина или използвайте хартия за печене.
Работете с пръсти, между дланите се разпадат. Разполагайте ги с отстояние помежду им.
Печете ги 20-тина минути, извадете тавата и ги поръсете оризовите топчета със слънчогледови семена с пудрата захар.
Имат вкус на масленки или арменски сладки.
Моите хора си ги поливаха с тубичка карамелена глазура за сладолед. Беше интересно.