Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки оризови топчета със слънчогледови семена

Сладки оризови топчета със слънчогледови семена

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Сладки оризови топчета със слънчогледови семена
Снимка: Потребител#240543
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Само кажете, че ви се хапва нещо сладко и веднага ви даваме рецептата за оризови топчета със слънчогледови семена"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • оризово брашно - 300 г
  • кафява захар - 140 г
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
  • слънчоглед - 100 г суров белен
  • ванилия - 100 г суров белен
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маслото по-рано от хладилника, когато решите да ги приготвяте.

Изсипете оризовото брашно в дълбока купа и добавете в него захарта, размекналото се масло, лъжиците мляко и ванилията.

Разбъркайте всичко и прибавете слънчогледовите семки.

Размесете всичко – става и с лъжица.

Включете фурната да се загрява на 180 градуса и започнете да оформяте малки оризови топчета с диаметър най-много 2 см.

Изберете плитката тава от фурната. Дозата е достатъчна за една тава. Намажете я с мазнина или използвайте хартия за печене.

Работете с пръсти, между дланите се разпадат. Разполагайте ги с отстояние помежду им.

Печете ги 20-тина минути, извадете тавата и ги поръсете оризовите топчета със слънчогледови семена с пудрата захар.

Имат вкус на масленки или арменски сладки.

Моите хора си ги поливаха с тубичка карамелена глазура за сладолед. Беше интересно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: