Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на порции. В тенджера сгорещяваме олиото. В него сипваме месото и изпържваме от всички страни. Прибавяме и нарязания лук да се изпържи до златисто, заедно с месото.
След това поръсваме с брашно, с червен пипер и наливаме вода, толкова, че да покрие месото. Докато месото ври, почистваме бамята от половината на дръжките. Поставяме я в купа и заливаме със студена вода. Във водата добавяме малко сол и оцет. Оставяме да кисне около 30 минути.
След това, изливаме водата и прибавяме към полуомекналото месо и оставяме да се варят заедно. Когато месото и бамята са напълно готови и ястието е останало с малко сос, пресипваме в тавичка за печене. Отгоре нареждаме плътно едно до друго резени от домати.
Поставяме във фурната на силен огън и запичаме докато доматите отгоре се запекат, а ястието остане на мазнина. В чиниите за сервиране сипваме от ястието. Отстрани поставяме по един резен лимон, а върху домата поръсваме черен пипер. Сервираме горещо.