Крем супа от целина

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435837
31/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 627
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме целината, белим я и я настъргваме на ренде. В тенджера кипваме вода и пускаме целината. Оставяме да се вари, докато омекне напълно. Водата, в която варим, не трябва да е много.

Омекналата целина пасираме с пасатор на гладка смес. В друг съд сгорещяваме краве масло и в него запържваме брашно. Заливаме с прясното мляко и изсипваме в супата.

Оставяме да поври още 5-6 минути и подправяме със сол. Готовата супа сваляме от котлона и оставяме да се охлади. В купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Застройваме супата.

Приготвяме крутони, като в малко сгорещено масло с черен пипер и ситно нарязан магданоз изпържваме нарязания на хапки хляб. Сервираме супата, гореща и във всяка порция пускаме от препържените крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
03.08.2016 10:01
Обожавам всичко направено с целина
0
0