Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Раирани кренвиршки с чубрица

Раирани кренвиршки с чубрица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Раирани кренвиршки с чубрица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
9
"Децата просто ги обожават, а и възрастните не остават по-назад - вкусни кренвиршки за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч
  • олио - 75 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - ¼ кубче
  • захар - 2/3 ч.л
  • сол - 2/3 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирши - 3 бр.
  • За намазване
  • масло - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръсване
  • чубрица - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в голяма купа. Разбивам яйцето отделно, но може и да го чукнем веднага в брашното. Правя кладенче и в брашното и слагам яйцето, олиото, солта. Стоплям си леко прясното мляко и размивам маята. В прясното мляко слагам и захарта и 1 с.л брашно, разбърквам с лъжица.

Оставям маята да шупне добре на топло за 10 мин. Изсипвам прясното мляко със захарта при брашното. Замесвам тестото. Набрашнявам си леко плота и доомесвам тестото много добре. Оставям да втаса тестото на топло, завито с кърпа за около 40 мин. Докато втасва си нарязвам кренвиршите на ленти.

Вече втасалото тесто го разделям на 9 части. Всяка част разточвам с овална форма. В началото на всеки овал подреждам лента от кренвирша. Лентичката е в зависимост от големината на кръга. 2/3 от овала от края до 1/3 част от другата част - режа с нож 8 броя ленти. В частта, в която е кренвирша, навивам в посока лентите. Образуват се раирани закуски. Края на лентите трябва да са в долната част, скрити, като ги редим в тавата.

Тавата, в която ще печем кренвиршките, застиламе с хартия за печене. Подреждаме раираните закуски в тавата на разстояние едно от друго, защото при втасването ще овеличат обема си. Оставяме закуските покрити с кърпа на страна да втасат.Втасват 30 мин. В отделна купичка си отделям жълтъка от белтъка и го разбивам с вилица много добре. Към жълтъка прибавям и 1 с.л размекнато масло и разбърквам много добре.

Получава се хубава ароматна смес, с която ще намажем закуските. След като втасат ги намазваме с четка. Отгоре поръсваме с ронена суха чубрица. Печем на 180 градуса в предварително зарята фурна. В подходяща чиния слагаме салфетка, за да не станат мокри. В чинията подреждаме раираните кренвиршки с чубрица. Хапваме с кисело мляко или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Разбира се и кренвиршът трябва да качествен
03.08.2016 14:20
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Чубрицата е основното което прави апетитни кренвиршките
03.08.2016 14:20
Марияна
Марияна
Аз слагам много малко защото не съм голям любител, но да, предава аромат.
03.08.2016 14:03
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми хареса аромата и вкусът на чубрица
03.08.2016 13:54
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Уникални стават и моите
02.08.2016 13:11