Начин на приготвяне
Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното и добавям бакпулвера и обърквам. Към сместа в яйцата добавям олиото и обърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца.
Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко.
Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Обърквам много добре. Брашното с примесеният бакпулвер го прибавям постепенно. Намазвам си формата за мъфини с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по–ароматни.
Разпределям равномерни във формата и заглаждам леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждаме в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит!