Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Мъфини с маслини, гъби и шунка

Мъфини с маслини, гъби и шунка

редакция:
МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Мъфини с маслини, гъби и шунка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Уникални солени мъфини - които ще ви накарат да забравите, че има и сладки мъфини."

Необходими Продукти

  • печурки - 2/3 ч.ч мариновани
  • шунка - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маслини - 10 бр.
  • сусам - за поръсване отгоре
  • масло - за намазване на мъфините
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното и добавям бакпулвера и обърквам. Към сместа в яйцата добавям олиото и обърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца.

Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко.

Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Обърквам много добре. Брашното с примесеният бакпулвер го прибавям постепенно. Намазвам си формата за мъфини с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по–ароматни.

Разпределям равномерни във формата и заглаждам леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждаме в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: