Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с шунка и маслини

Тутманик с шунка и маслини

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Тутманик с шунка и маслини
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Обещаваме ви, че ще преядете, а ние сме нещо като експерти по въпроса"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисела краставички - 1 бр.
  • шунка - 100 г
  • черни маслини - 10 бр.
  • настърган кашкавал - 5 с.л.
  • олио - 100 мл
  • галета - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и се смесват с олиото, киселото мляко, в което сме угасили содата, солта и брашното.

Към получената смес с дървена лъжица прибавяме ситно нарязаните маслини, шунка и кисела краставичка.

Сместа изсипваме в кексова форма, намазана с олио и поръсена с галета.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.

Малко преди да извадим тутманика, по желание може да се наръси настърган кашкавал и да се запече за 5 минути.

Тутманикът с шунка и маслини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: