Начин на приготвяне
Пресейте брашното, направете кладенче и сложете в него сол, жълтък и маслото. То е добре да е със стайна температура, но не твърде меко.
С ръка разбъркайте сместа, размачкайте маслото между пръстите си до получаване на трохи. Добавете малко вода, ако е необходимо, тя ще спои тестото, замесете бързо до получаване на твърда тестена маса. Не месете много, за да не омекне маслото.
Увийте в опаковъчно фолио и оставете в хладилника за 30 мин. да стегне. Почистете спанака и гъбите. Лука почистете и нарежете на дребно.
Сложете мазнина в тигана и запържете до златисто, добавете спанака и гответе за кратко до омекване. Извадете сместа в чиния. Сложете в тигана нарязания бекон, запържете до златисто, извадете и отцедете върху хартия.
Сложете в тигана маслото, оставете да се разтопи и сложете гъбите, нарязани на едро и запържете до златисто. В купа сложете сметаната, пипер и спанака, разбъркайте. Извадете тестото и разточете на ора с диаметър по голям от тавата, в която ще печете.
Намажете тавата с мазнина, сложете кората и покрийте дъното и стените на тавата.
Сложете спаначената смес и изравнете, добавете гъбите и бекона. Настържете сиренето и кашкавала и поръсете киша отгоре.
Направете смес от прясното мляко и яйцата, разбийте ги и залейте киша. Сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 50 минути до златисто-кафяв цвят. Преди консумация оставете да се охлади и тогава нарежете.