Начин на приготвяне
Почистваме смокините от дръжките и ги измиваме. В дълбока тенджера слагаме водата и захарта и ги слагаме на котлона да заври.
Когато заври сиропът, с решетъчна лъжица прибавете смокините. Сладкото се вари, докато започне да се сгъстява.
Сами преценете колко гъсто го искате, имайте предвид, че като изстине сладкото, се сгъстява с една идея повече.
Малко преди да го изключите, добавете ванилиите и лимонената киселина. Нека ври още 5-6 минутки.
Оставете сладкото да изстине поне 6-7 часа и тогава го сложете в бурканчета.
Стерилизирайте за 5-10 минути, за да дръпнат капачките на бурканчетата.
Вкусното сладко от цели смокини е готово.
Готовото сладко от смокини поднесете с тези пухкави американски палачинки или тиганичките на баба.
Коментари