Пилешки бутчета с грах и бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
06/08/2016
"Пиршество за очите, пиршество за небцето "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бекон - 150 г шарен, нарязан
  • пилешки бутчета - 5 бр. долни
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 1 бр.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • грах - 250 г от консерва или замразен
  • маруля - 1 бр. само сърцевината
  • заквасена сметана - 3 с.л
  • олио - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на парченца и го запържете до златисто в предварително загрятото олио. Извадете го от мазнината и в нея добавете пилешките бутчета. Запържете ги до кафяво за около 5 мин от всяка страна.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Преместете пилето в края на тигана и запържете лука и чесъна за кратко. Налейте бульона и захлупете с капак. Оставете ястието да къкри около 30 мин.

При готовност засилете огъня на котлона, добавете граха и нарязаната сърцевина на маруля и гответе под капак още 10 мин, докато грахът омекне. Овкусете със сол и черен пипер и добавете запържения в началото бекон.

Ако използвате пилешки бульон на кубче, не солете допълнително, тъй като са доста солени. Проверете дали месото е напълно сготвено. Добавете сметаната преди сервиране.

Адаптирано от GoodFood

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
magdanozka
magdanozka
13.09.2016 18:31
Ястието се получи добре,но без марулята ще е по-вкусно и ароматно.
0
0