Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Патладжан рататуй с яйце

Патладжан рататуй с яйце

Патладжан рататуй с яйце
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неустоима комбинация между патладжан и яйца, по изпитана рецепта от испански сайт! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните и ги бланширайте. Отстранете вътрешната част с помощта на лъжичка.

Обелете лука и чесъна, нарежете ги и ги задушете в сгорещено олио. Добавете почистените и нарязани гъби и чушка.

Гответе, докато зеленчуците омекнат. Накрая прибавете вътрешността на патладжана и нарязания домат.

Разбъркайте и овкусете със сол.

Напълнете патладжаните и ги нарежете в подходяща тавички. Напръскайте ги с олио. Чукнете по едно яйце във всяка половинка.

Изпечете рататуя в сгорещена фурна до готовност.

Поднесете гарнирани с магданоз.

Патладжанът рататуй с яйце е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Много ми хареса това ястие,класика и малко фантазия
27.07.2023 17:07