Начин на приготвяне
Пастата се сварява според указанието на опаковката, аз ги обичам по-сварени и ги варя малко повече от 10 мин. Използвах FarfalLe на Barilla. Във врящата вода слагам щипка сол и 1 с.л зехтин.
Нарязвам на ситно лука и скилидките чесън. В подходящ дълбок тиган зехтин /около 3 с.л./ се загрява и в него се запържват лукът и чесънът. Каймата я намачкваме с дървена лъжица.
Нарязваме гъбките на парченца. Добавяме каймата и се запържва леко, защото после, като сложим другите продукти, пак ще се обработва. Наливам 60 мл вода /топла/. Прибавяме гъбките и те да се позапържат. Добавяме нарязаните домати, захарта. Прибавяме сол на вкус и малко черен пипер също на вкус. Оставяме да ври на тих огън до сгъстяване на соса. Овкусяваме с риган.
Пастата се отцеждат от водата. Аз лично си правя соса и варя спагетите по едно и също време. Продуктите за соса предварително съм си ги нарязала и приготвила.
Със соса почвам по рано и междувременно в приготвената тенджера с вода си слагам и пастата.
Сервираме в чиния от пастата и отгоре слагаме от соса. Понякога стържа български кашкавал или пармезан.
Да ви е сладко!