Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски маслен сладкиш

Руски маслен сладкиш

AniAni
Новак
85010
Руски маслен сладкиш1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Всички сладкиши говорят на универсалния език на усмивките"

Необходими Продукти

  • За блата
  • орехи - 1/2 ч.ч. (смлени)
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • За крема
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1/3 от маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата, киселото мляко, брашното, какаото и орехите.

Сместа се излива в тавичка, предварително намазана с масло.

Блатът се пече в предварително загрята на 180° фурна за 25 - 30 минути.

Блатът се разрязва на 2 или 3 равни части хоризонтално (в зависимост от тавата и дебелината на блата).

Всяка част се намазва със крема и се завършва с крем. Сладкишът се оформя и се оставя да стегне в хладилник около 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: