Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Теней Едей (Индийска палачинка от леща с ориз)

Теней Едей (Индийска палачинка от леща с ориз)

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Теней Едей (Индийска палачинка от леща с ориз)
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Необикновено вкусно предложение от индийската кухня, което ще намери трайно място и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • леща - 100 г
  • ориз - 5 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • черен пипер - 1 щипка
  • копър - 1 к.л.
  • куркума - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • чили - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и оризът се накисват във вода поне час преди приготвянето. Слагат се за 10- 12 минути да врят в подсолена вода, след което се изцеждат.

Към тях добавяте мазнината, нарязания лук и всички подправки и пасирате, докато не се получи еднородна каша.

Палачинката може да се изпържи и на тиган, но там поглъща много мазнина, тъй като сместа лесно залепва и трябва постоянно да се добавя зехтин.

Ако желаете да избегнете пърженето, може да я печете във фурна, в тава с хартия за печене. Пече се около 15 минути, след което внимателно се обръща с шпатула, за да се изпече и от другата страна.

Приятно пикантна е на вкус и е подходяща за топлия сезон, когато желаете да избегнете топлите гозби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: