Начин на приготвяне
Почистете картофите и морковите и ги сварете в тенджера с вода. Отцедете ги, отделете моркова и пасирайте картофите като ги подправите със сол, черен пипер и маслото.
Яйцата сварете за 5 мин. Почистете лука и го нарежете на дребно, сложете в тиган и запържете до златисто, добавете и каймата, подправете и пържете до готовност.
Вземете форма за кекс и намажете с малко олио.
Сложете половината от картофеното пюре по дъното и стените на формата. Обелете яйцата и ги сложете върху пюрето, добавете прошутото, парчета морков и отгоре сложете каймата с лука. Пригладете и изравнете и завършете с останалото картофено пюре.
Загрейте фурната на 200градуса и сложете да се запече за 20мин. Охладете и обърнете внимателно в чиния.
Коментари