Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте.
Смесете ги след това с маслото, млякото, черния пипер, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре картофеното пюре.
Запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган с малко мазнина и добавете овкусената с черен пипер и сол кайма.
Изсипете след това магданоза и бялото вино.
Задушете всички продукти, докато сместа се изпари.
Изсипете картофеното пюре в намаслена тавичка с малко галета, след това отгоре изсипете каймата и натрошете сиренето фета.
Сложете отново картофено пюре и поръсете обилно с настърган пармезан и сирене гауда.
Сложете соления пай да се пече за около 15 минути на 180 °C до златисто.
Щом го извадите, по желание може да го поръсите с маслини и кисели краставички.
Слоестият картофен пай с кайма е много вкусен.
Добър апетит!