Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Слоест картофен пай с кайма

Слоест картофен пай с кайма

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Слоест картофен пай с кайма
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Този картофен пай е толкова засищащ, че трябва да сервирате съвсем малки порции, за да не ви стане тежко след това"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • бяло вино - 300 мл
  • картофи - 800 г
  • краве масло - 40 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 глави
  • сирене - 100 г фета
  • пармезан - на вкус
  • сирене - 200 г гауда настъргано
  • зехтин - на вкус
  • сметана - 100 мл
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте.

Смесете ги след това с маслото, млякото, черния пипер, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре картофеното пюре.

Запържете нарязания на ситно лук в дълбок тиган с малко мазнина и добавете овкусената с черен пипер и сол кайма.

Изсипете след това магданоза и бялото вино.

Задушете всички продукти, докато сместа се изпари.

Изсипете картофеното пюре в намаслена тавичка с малко галета, след това отгоре изсипете каймата и натрошете сиренето фета.

Сложете отново картофено пюре и поръсете обилно с настърган пармезан и сирене гауда.

Сложете соления пай да се пече за около 15 минути на 180 °C до златисто.

Щом го извадите, по желание може да го поръсите с маслини и кисели краставички.

Слоестият картофен пай с кайма е много вкусен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: