Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак във фолио

Печен лаврак във фолио

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печен лаврак във фолио1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Печен лаврак във фолио - за всеки гост, за всеки капризен вкус"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чери домати - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • маркови - 1 бр.
  • розмарин - 1 клонка
  • лимонов сок
  • масло
  • соев сос
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците почистваме и нарязваме на желания размер. Поставяме ги в дълбока купа и добавяме розмарина, соевия сос и зехтина.

Разбъркваме добре и оставяме за 30 минути.

Загряваме си фурната на 200°C, измиваме и почистваме рибата от перките.

Правим си разрези, овкусяваме със сол, черен пипер и поръсваме с лимонов сок.

Слагаме си фолиото на плота, поставяме половината зеленчуци и върху тях един лаврак.

Завиваме добре и така с другата риба.

Печем лаврака във фолио за 20 минути във фурната, отвиваме фолиото, поставяме маслото и печем на 240°C за 5-7 минути.

Печен лаврак във фолио за всеки гост, за всеки капризен вкус.

Прочети също как се прави наистина вкусен лаврак и защо да похапваме по-често лаврак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: