Начин на приготвяне
Зеленчуците почистваме и нарязваме на желания размер. Поставяме ги в дълбока купа и добавяме розмарина, соевия сос и зехтина.
Разбъркваме добре и оставяме за 30 минути.
Загряваме си фурната на 200°C, измиваме и почистваме рибата от перките.
Правим си разрези, овкусяваме със сол, черен пипер и поръсваме с лимонов сок.
Слагаме си фолиото на плота, поставяме половината зеленчуци и върху тях един лаврак.
Завиваме добре и така с другата риба.
Печем лаврака във фолио за 20 минути във фурната, отвиваме фолиото, поставяме маслото и печем на 240°C за 5-7 минути.
Печен лаврак във фолио за всеки гост, за всеки капризен вкус.
Прочети също как се прави наистина вкусен лаврак и защо да похапваме по-често лаврак.