Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак във фолио с розмарин и магданоз

Лаврак във фолио с розмарин и магданоз

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Лаврак във фолио с розмарин и магданоз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Здравословно и много вкусно - ето какво ще хапнем днес, а вие задължително си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 4 с.л. пресен
  • розмарин - 2 с.л. сух
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/4 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавраците, които ползвах, са от Лидъл, почистени в кутия. Ако вашите не са, трябва да ги почистите добре. Измивам ги добре със студена вода. Не махаме главите и опашките. Режем два листа фолио.

Фолиото трябва да е достатъчно голямо, за да можем да увием рибата. Разстилам единия лист фолио върху плот.

Мажа го в средата с 1 с.л. зехтин по дължина. Посолявам лаврака и поръсвам отвсякъде с малко черен пипер леко.

Нарязвам магданоза на ситно. Слагам го в купичка и прибавям сухия розмарин, разбърквам. Почиствам една скилидка чесън и я нарязвам на ситно. Лука го нарязвам на дребно.

Разпределям си сместа от магданоза и розмарина на повърхността на едната риба, слагам и във вътрешността.

После си разпределям отгоре и от лука и чесъна за вкус. Най-накрая слагам по дължина и 1 с.л зехтин. Увивам добре рибата с фолиото и слагам в тавичка.

Същото се повтаря и с другата риба. Печем рибата на 200 градуса в загрята фурна 30 мин.

След това откриваме фолиото и печем още 10 мин.

Хапваме със салата. Можете да сервирате в подходяща чиния за риба със самото фолио, като леко го отворите.

Приятен аромат и вкус. Да ви е сладко!

Лавракът във фолио с розмарин и магданоз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: