Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с пилешко, лук и домати

Пълнен патладжан с пилешко, лук и домати

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Апетитни лодки от патладжан с неповторим вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • пилешко месо - 1 кг
  • домати - 1 брой
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме патладжана на две по дължина. Издълбаваме парчетата като лодки. Поставяме ги в тенджера на пара, за да омекнат.

Вътрешността на патладжана накисваме в студена вода. Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме.

Прибавяме и нарязания на дребно лук заедно с вътрешността на патладжана. Като омекнат добавяме домата и подправките. Пълним лодките и печем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
А пилешкото месо когасе слага и сварено ли е предварително или запържено?
24.08.2016 06:27
1
2
Покажи всички подкоментари