Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Ашуре»Ашуре с карамелизирани круши

Ашуре с карамелизирани круши

Ашуре с карамелизирани круши
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Знаете ли, че ашурето е бил любимият десерт на Ной? Обзалагаме се, че го е похапвал в този вариант, с карамелизирани круши"

Необходими Продукти

  • жито - 200 г
  • нишесте - 1 пакет (60 г)
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • круши - 2 бр.
  • захар - за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре житото и го накиснете за около час в студена вода.

Изплакнете го обилно и го сварете в подходяща тенджера, като го покриете с вода и внимавате да не кипне. Житото е готово, когато зрънцата се разпукнат.

Разтворете нишестето в малко студена вода /да се получи кашичка/. Сложете около 2 ч.ч. вода да заври. Добавете и захарта.

След като водата заври, прибавете нишестето при непрекъснато бъркане докато крема се сгъсти. Прибавете свареното жито към крема и разбъркайте.

Обелете и нарежете крушите на парченца. Сложете ги в подходящ съд и добавете захарта. Загрейте на котлона, докато се карамелизират.

В подходящи чинийки оформете топки от ашурето /постигнах го лесно, като предварително насипах в пластмасови чашки за еднократна употреба/ и гарнирайте с карамелизирани круши.

Ашурето с карамелизирани круши е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: