Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Кебап с пилешко и свинско

Кебап с пилешко и свинско

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Кебап с пилешко и свинско
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
13/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Кебап с два вида месо - отсега си знаем, че е двойно по-вкусен и ароматен от обикновения"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • свинско месо - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета, запържете го леко, след което прибавете и пилешкото месо. Щом се позапържат добавете нарязаните лук, гъби и морков.

Сипете вода колкото да покрие всичко и оставете да къкри на тих огън. Варете 30-тина минути, ако е необходимо долейте още вода.

Разбийте червения пипер с брашното в бялото вино, сипете към ястието и варете до сгъстяване на соса. Овкусете със солта, черния пипер и ароматната мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: