Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия Сопотските 100 чушки

Туршия Сопотските 100 чушки

Туршия Сопотските 100 чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"За тази туршия трябва да изберете най-хубавите, сочни и здрави 100 чушки, останалото е лесно!"

Необходими Продукти

  • чушки - 100 бр. месести, червени
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 2/3 ч.ч. оцет
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината, като сложите в подходящ съд олиото, оцета, захарта и солта да заврат. Готовата марина охладете.

Почистете чушките от семенната част, изпечете ги /задушете ги, за да се обелят по-лесно/ и ги обелете.

Полейте чушките с марината и ги оставете за 1-2 часа, за да си поемат от течността.

Напълнете бурканите, като внимавате да не ги препълните, долейте от течността и ги запечатайте добре с капачки.

Заварете 10 минути.

Охладете бурканите и ги приберете на хладно и тъмно.

Туршия Сопотските 100 чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Вкусотия
20.02.2023 22:23