gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чорбаджийски чушки без варене

Пукани чорбаджийски чушки без варене

Пукани чорбаджийски чушки без варене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Пикантни пукани чорбаджийски чушки, които ще разпалват апетита ви дълго, след като изчезнат от сергиите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и печем от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.

Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро. Нареждаме чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.

Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипваме течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.

Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар. Заливаме чушките с марината, затваря се с капачка и обръщаме надолу да се вакумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: