Лютеница по златната рецепта на баба

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
20/08/2016
"Вкус, с който сме израснали. Вкус, с който искаме и децата ни да пораснат!"
Приготвяне240 мин.
Готвене240 мин.
Общо480 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 068
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете чушките и патладжана и ги изпечете. След това ги обелете.

Готовите патладжани и чушки се мелят с машинка.

Един литър олио се загрява и се изсипва сместа заедно с доматеното пюре. След като заври, при постоянно бъркане се прибавя постепенно и останалата част от олиото.

Преди да се извади от огъня, се прибавят солта и захарта и отново се разбърква.

След това се оставя да изстине малко и се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение на 20 минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
tedi
tedi
28.08.2016 01:22
Получи се много вкусна лютеница!:)
1
0