Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница по златната рецепта на баба

Лютеница по златната рецепта на баба

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Лютеница по златната рецепта на баба
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
480 мин.
"Вкус, с който сме израснали. Вкус, с който искаме и децата ни да пораснат!"

Необходими Продукти

  • червена капия - 20 кг
  • патладжани - 6 кг
  • доматено пюре - 3 буркана по 800 г
  • олио - 2, 5 л
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете чушките и патладжана и ги изпечете. След това ги обелете.

Готовите патладжани и чушки се мелят с машинка.

Един литър олио се загрява и се изсипва сместа заедно с доматеното пюре. След като заври, при постоянно бъркане се прибавя постепенно и останалата част от олиото.

Преди да се извади от огъня, се прибавят солта и захарта и отново се разбърква.

След това се оставя да изстине малко и се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение на 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

tedi
tedi
Получи се много вкусна лютеница!:)
28.08.2016 01:22
1